Het verschil maken als consultant én ondernemer 

We liepen al langer rond met een bak energie en de ambitie om het beste supply chain executie team van Nederland neer te zetten. Bij McCoy kregen we de ruimte om onze ambities om te zetten in actie! Vanaf het moment dat we onze plannen pitchten bij het MT hadden we een coach en zijn we gaan bouwen aan wat nu onze business unit Supply Chain Execution is. Focus was onze inhoudelijke drijfveer. We zagen veel potentie in het aanbrengen van focus binnen het supply chain domein. We hadden de vereiste kennis in huis, maar benaderden de markt nog niet gericht genoeg.

Naast focus was er nog een drijfveer: continu verbeteren en het verschil maken, echt iets neerzetten. We willen onszelf blijven prikkelen. Naast consultant zijn we nu ook ondernemer. Op een gegeven moment ben je als senior consultant toch vooral bezig met ‘weer een project’, hoe inhoudelijk interessant ook. Het opzoeken en verleggen van onze grenzen is zeker gelukt. Een visie vormgeven, de oplossing neerzetten, mensen werven en hen de ruimte geven zich te ontplooien, marketing, acquisitie … We krijgen absoluut een les in loslaten en zijn zelf nog steeds in transitie naar ondernemer.

We hanteren binnen McCoy een groeimodel gebaseerd op celdeling binnen onze BU’s. Dit betekent dat we nu al bezig zijn met onze opvolging. We willen een kweekvijver zijn voor nieuw talent en een klimaat scheppen waarin iedereen zijn of haar ambities waar kan maken. En ja, dat betekent dat zich op een gegeven moment weer een team afsplitst, maar dan hebben we juist bereikt wat we wilden. We zijn goed op weg een prachtig team te smeden. Het verschil maken doen we echt samen.