Brandon neemt je mee in zijn week als SAP IBP Consultant

A week in the life of: Brandon

In deze blog stap je in de werkweek van Brandon als consultant in het team van Supply Chain Planning. Brandon werkt inmiddels 3,5 jaar bij McCoy waarvan hij -naar eigen zeggen- nog geen een week hetzelfde heeft ervaren. Twee jaar geleden is hij gestart bij een project bij een grote speler in de semiconductor industrie. Benieuwd hoe een week in zo’n project eruitziet? Dan is deze blog helemaal voor jou! 

Maandag: 

De week begint zoals gebruikelijk met de dagelijkse routine - de 'daily standup'. Tijdens deze vergadering bespreken mijn team en ik onze voortgang, delen obstakels (bijvoorbeeld: een teamlead heeft onvoldoende input) en stemmen onze taken voor de dag af. Het team van Supply Chain Planning bestaat uit zes mensen, met wisselende ervaringsniveaus. Drie dagen in de week werken we samen op locatie bij de klant, wat niet alleen gezellig is; maar toch ook wel fijner overlegt dan online. 

Na de stand-up duik ik in de eerste taak van de dag: het schrijven van een functioneel ontwerp voor een programma dat de klant in staat stelt om procurement sources aan te maken in IBP. Om dit te doen is het belangrijk dat ik begrip heb van de specifieke eisen van de klant. Die vertaal ik vervolgens naar een uitgebreid ontwerp dat aansluit bij de mogelijkheden van IBP, afgestemd met de ontwikkelaar die de code hiervoor schrijft. Verder staat deze dag in het teken van een goede samenwerking met de klant en ons interne team: zo staan alle neuzen dezelfde kant op. Dit voorkomt obstakels en/ of misstanden in de toekomst- heel belangrijk dus. 

Dinsdag: 

Vandaag is een iets andere dag dan ‘normaal’, omdat ik een ontwikkelingsmogelijkheid heb. Ik voltooi een workshop genaamd 'Leiderschap in Persoonlijk Presenteren', gericht op het aanscherpen van mijn presentatievaardigheden en het begrijpen van hoe ik mijn algehele rol als consultant kan verbeteren. Dit is een meerdaagse workshop die zich afspeelt in een theater onder leiding van een actrice en is onderdeel van een groot aanbod aan trainingen waar McCoy consultants uit mogen kiezen: De McAdemy. Het zijn inzichtelijke sessies waarin ik waardevolle technieken leer om mijn presentaties impactvoller en boeiender te maken. Deze vaardigheden komen ongetwijfeld van pas tijdens klantinteracties en interne vergaderingen. 

Woensdag: 

Terug naar het reguliere projectwerk! Ik begin de dag met de dagelijkse standup en ga vervolgens aan de slag met de volgende taak - het uitwerken van een functioneel ontwerp. Dit doe ik voor een programma dat automatisch prioriteiten toewijst aan procurement sources op basis van regels die in samenwerking met de business zijn vastgesteld. Deze automatisering heeft als doel het planningsproces te stroomlijnen, de handmatige arbeid te verminderen en fouten bij het instellen van prioriteiten te minimaliseren. Net als op de maandag is uitgebreide communicatie richting de klant ‘key’. Belangrijk is om constant feedback te verzamelen zodat de oplossing aan hun verwachtingen voldoet. 

Donderdag: 

Vandaag staat in het teken van planning en ontwikkeling. De ochtend begint met een Agile refinement meeting, waar we de taken die aan het einde van de volgende sprint worden opgeleverd, verfijnen en verduidelijken. Het is essentieel om een duidelijk plan en goed gedefinieerde taken te hebben om een soepele en efficiënte workflow te waarborgen. Later op de dag hebben we een vergadering met het ‘People & Development team binnen de BU Supply Chain Planning. Deze vergaderingen richten zich op de groei en ontwikkeling van onze teamleden, waarbij we trainingsmogelijkheden bespreken, individuele loopbaanpaden afstemmen en hier acties voor uitzetten. 

Vrijdag: 

Eindelijk is het einde van de sprint aangebroken! Tijdens de dagelijkse stand-up bespreken we de laatste details van de taken die we willen presenteren tijdens de Sprint Review. De Sprint Review is een cruciale gebeurtenis waarbij we de prestaties van de sprint demonstreren aan stakeholders en andere geïnteresseerde partijen. Het is een gelegenheid om feedback te verzamelen over ons werk, ervoor zorgen dat de voorgestelde oplossingsrichtingen nog de juiste zijn en de in deze sprint opgeleverde functionaliteit tonen. 

Al met al is het een interessante week geweest met een mix van technisch ontwerpwerk, persoonlijke ontwikkeling, planning en samenwerking met zowel klanten als interne teams. Als 'McCoyan' en SAP IBP Consultant brengt elke dag nieuwe uitdagingen en kansen om zowel professioneel als persoonlijk te groeien.  

Lijkt het je leuk om eens te sparren over het werken bij McCoy, stuur mij gerust een berichtje op LinkedIn.