De mensen bepalen de koers

Dit houdt het werkplezier van McCoy veteraan Martijn in de lift

Een aanbod van een startup waar nog geen 8 mensen werken en daar je baan bij een groot bedrijf voor opgeven. ‘Lichtelijk naïef’, zo omschrijft collega van het eerste uur Martijn Veth zichzelf en zijn move. Je zou het ook kunnen zien als intuïtief: 10 jaar na zijn overstap naar McCoy pakt hij nog steeds met veel plezier die gammele lift naar de 8e verdieping op Strijp-S. Wat heeft deze McCoy veteraan zien veranderen, en wat houdt voor hem het plezier erin na 10 jaar?

16 man aan het kerstdiner vs. 350 naar Schotland

Als lid van de feestcommissie van McCoy denkt Martijn in evenementen. "Mijn eerste uitje was het kerstdiner. Daar zaten we met 16 mensen. En dat was inclusief partners. McCoy was in de startup fase en dat was voor mij precies de reden om over te stappen. Ik wilde terug naar de sfeer en kleinschaligheid." Dus zei hij gelijk ja toen een van de oprichters hem benaderde om mee te doen aan hun avontuur. En een avontuur werd het, met een razendsnelle groei. Het 10-jarig jubileum vierde Martijn met 350 McCoyans en hun partners in Schotland. Iets meer dan er aan dat eerste kerstdiner zaten, inderdaad.

De mensen bepalen de koers

Er blijkt meer te zijn wat deze McCoy veteraan in Eindhoven houdt dan het inhoudelijk uitdagende werk en de vrijheid om koers te bepalen. Als meer ervaren McCoyan leidt Martijn young talents op in een nieuw programma. 6 pas afgestudeerden doorlopen een volledig programma om hen klaar te stomen voor het vak van SAP consultant. En vooruit, laten we ook de feesten en events niet vergeten die zijn werk leuk maken. "Waar krijg je nu de kans om feesten te organiseren op de meest briljante locaties waar alles kan en mag?" Per jaar organiseert McCoy tientallen events, grote en kleine meegeteld. Martijn heeft er een belangrijk aandeel in: "We willen McCoy nog meer herkenbaarheid geven. Dat mensen denken: ‘dit moet wel een feestje van McCoy zijn’".

Jouw loopbaan in de lift?

Eens in de zoveel tijd vist een opdrachtgever of Martijn nog steeds goed zit bij McCoy. Ja, dus: "Onze sfeer en collegialiteit ga ik nooit ergens anders vinden." Ben jij starter of juist al door de wol geverfd en benieuwd naar onze unieke cultuur? Martijn vertelt je graag meer over zijn ervaringen.