Snel ontwikkelen door geen hiërarchie

Van afstudeer stagiair naar een consultant

Ik kwam voor het eerst in aanraking met McCoy tijdens mijn afstudeerstage in 2019. Mijn opdracht was om in SAP Analytics Cloud een dashboard voor de afdeling Procurement te maken. Waarbij ik zelf de KPI’s moest bedenken en het dashboard van begin tot eind in het elkaar mocht zetten. In het begin vond ik het lastig om een helder beeld te krijgen van wat consultancy werk precies is. Veel consultants zaten namelijk vaak bij een klant. Ik zat meestal met de afdeling Sales op kantoor. Maar een aantal dagen per week waren er meer consultants op kantoor en was er een gezellige sfeer. Ik merkte dat er veel vrijheid is voor eigen invulling. Zowel als consultant als bij mijn afstudeeropdracht binnen McCoy. Wat ik bijvoorbeeld leuk vind om te zien is dat mijn afstudeeropdracht is ingezet als Proof of Concept voor McCoy. Na mijn stage ben ik verder gaan studeren aan de universiteit van Tilburg. En na het behalen van mijn diploma kwam ik terug bij McCoy voor mijn eerste baan.

Snel ontwikkelen door geen hiërarchie

Tijdens mijn afstuderen aan de universiteit had ik geen goede connectie met mijn afstudeerbegeleider. Ik merkte bij dat bedrijf een duidelijke hiërarchie en interne concurrentie. Daardoor waardeerde ik het werken bij McCoy nog meer en ben ik na het afstuderen weer teruggegaan naar McCoy. Bij McCoy is er namelijk weinig tot geen hiërarchie en is er geen interne concurrentie om in salarisschaal omhoog te gaan. Dit zorgt er voor mij persoonlijk voor dat ik mij snel kan ontwikkelen omdat er veel ervaren collega’s zijn die hun kennis graag met mij delen. Bovendien krijg je binnen McCoy de vrijheid om je te ontwikkelen naast de betaalde lopende projecten. McCoy investeert dus ook in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben in April 2020 gestart bij McCoy, net aan begin van de eerste corona golf. Hierdoor heb ik in eerste instantie weinig tot geen contact gehad met collega’s. Ook het tekenen van het contract was met handschoenen en mondkapjes. Mijn eerste officiële project bij McCoy is meteen voor 1 van de grotere klanten, Signify. In dit project was ik actief als SAP Analytics Cloud consultant. Ik werd tijdens de eerste weken meteen in het diepe gegooid en zat in de tweede week al samen met de klant aan tafel om requirements te verzamelen en de mogelijkheden van SAC toe te lichten. Dit was wel even schakelen aangezien ik nog niet veel ervaring had. Ik moest vaak antwoorden geven zoals: “Daar kom ik later op terug”. Gelukkig kon ik met deze vragen ook terecht bij mijn McCoy collega’s en kon ik steeds meer vragen zelf beantwoorden. Later ben ik mij ook verder gaan ontwikkelen binnen SAP HANA.

Afgelopen jaar

Terugkijkend op het afgelopen jaar, heb ik in een relatief korte tijd veel kansen gehad. Nieuwe dingen geleerd: SAC, HANA en S/4. En dat er ondanks Corona ook nog ruimte was voor informeel contact met collega’s. Hierdoor leerde ik mijn collega’s ook op een hele andere, meer persoonlijke manier kennen.

Ben je net zoals ik enthousiast geworden en herken jij je in mijn verhaal? Stuur gerust een mailtje en wellicht kom jij ook ons team versterken: joran.de.vries@mccoy-partners.com

Joran de Vries