Het geeft mij voldoening dat onze ideeën waarde hebben voor McCoy en gedeeld worden met de buitenwereld.

Als BI consultant zat ik goed op mijn plek bij mijn vorige werkgever en was ik in principe niet op zoek naar en nieuwe baan. Op een gegeven moment raakte ik toch aan de praat met iemand van McCoy die met een enthousiast verhaal mijn interesse wist te wekken. Wat volgde was een interessant traject waarin McCoy me stukje bij beetje wist te overtuigen van de mooie kansen die ze bieden.

Al snel sprak ik een aantal collega’s die mij steeds meer wisten te overtuigen dat McCoy goed bij me zou passen. Ze vertelden mij dat McCoy in staat is om hun ideeën om te zetten naar eindproducten die worden uitgerold bij klanten. Hier is echt ondernemerschap bij alle medewerkers, waarbij men niet schroomt een sprong in het diepe te wagen. Dat levert in de praktijk vaak mooie resultaten op. Het verhaal sprak mij enorm aan.

Het ondernemerschap krijgt vorm door sessies die worden gehouden voor het verbreden van de kennis. Verschillende teams worden samengesteld met als doel het onderzoeken van nieuwe technologie of andere ontwikkelingen in de SAP-markt. Ik merk dat iedereen zijn steentje bijdraagt zodat er in betrekkelijk korte tijd mooie resultaten worden geboekt. Ik leerde op deze manier mijn nieuwe collega’s beter kennen en het zorgde er ook voor uitbreiding van mijn kennis. Daarnaast weten onze Marketingspecialisten de resultaten ook nog mooi te verpakken naar de buitenwereld.

Het geeft mij voldoening dat onze ideeën waarde hebben voor McCoy en gedeeld worden met de buitenwereld.

Toen ik begon bij McCoy werd ik meteen hartelijk ontvangen door de andere team leden. Een mooie mix van ervaren krachten met ambitieuze junioren. Waarbij opvalt dat ze erin slagen om echt een community te bouwen. Er vindt veel interactie plaats en er is altijd ruimte voor het stellen van vragen, waarbij er meegedacht wordt over situaties bij klanten. Collega’s staan echt voor elkaar klaar in dit soort situaties. Het zorgt ervoor dat er buiten de standaard contactmomenten een teamgevoel wordt gecreëerd.

In de dagelijkse praktijk is McCoy zowel formeel als informeel bezig met het coachen van hun medewerkers. Er wordt een plan opgesteld met jaarlijkse persoonlijke doelstellingen die regelmatig worden getoetst. Daarnaast zijn er ook veel informele momenten waarbij je een spiegel wordt voorgehouden om te bekijken of je nog op het juiste pad zit. Deze zijn voor mijzelf minstens zo waardevol.

Ik woon zelf dicht bij kantoor waardoor ik op vrijdagmiddag vaak nog even naar kantoor fiets. Daar tref vaak nog collega’s, met een biertje in de hand, voor een whiteboard. Ze zijn daar dan samen bezig het zoeken naar oplossingen voor problemen of het uitwerken van nieuwe plannen. Dit is het beeld dat voor mij McCoy het meest typeert. Goede sfeer, effectieve samenwerking en daadkracht om daar samen onze ambities waar te maken.

Freek van Hoof