Het komt nu aan op solidariteit en empathie | McCoy & Partners

Het komt nu aan op solidariteit en empathie

Het ontgaat niemand: de wereld staat voor een ongekende uitdaging nu het Corona-virus ons allen noopt tot verregaande maatregelen. Maatregelen die we treffen in een ultieme poging om iedereen te beschermen tegen de gevolgen van een relatief onbekend virus. Maatregelen die onze economie keihard treffen. Maatregelen die ons tot ultieme creativiteit, verbondenheid en kwetsbaarheid dwingen. 

Waar in eerdere tijden van crisis zichtbaar was dat veel organisaties een ‘eigen hachje eerst’-mentaliteit ten toon spreidden, zien we nu vaker zakelijke empathie. Natuurlijk hebben bedrijven in diverse sectoren een verschrikkelijke harde tik te verduren momenteel en doen zij er alles aan om de risico’s maximaal te mitigeren. Omzet verdampt, klanten stoppen met afnemen of productie valt stil. Maar ondanks dat zijn er voldoende voorbeelden van bedrijven in nood die hun sociale verantwoordelijkheid maximaal nemen. Een besluit dat moed vergt en dat getuigt van grote klasse. We staan hier samen in en zoals wij bij McCoy tegen onze klanten en partners zeggen: we hebben een relatie voor de lange termijn. We staan er samen in. Tijdens de good times, maar zeker ook tijdens de bad times. 

Bij McCoy proberen we ook onze bijdrage te leveren in deze moeilijke tijden. We hebben al onze mensen opgeroepen om in hun buurt mensen te ondersteunen door een boodschap te doen en een keertje te bellen. Kleine dingen wellicht maar dit is wel de tijd waarin solidariteit belangrijker dan ooit is. 

Trots op onze klanten 

Om deze nieuwe week te beginnen met een positieve mindset noem ik graag een paar voorbeelden van McCoy-klanten die ondanks de malaise in hun bedrijf toch een enorme bijdrage leveren aan het oplossen van de crisis. Dat kan materieel, maar zeker ook door een hart onder de riem bij de helden van nu: onze zorg en de mensen die hierin dag en nacht hun uiterste best doen. 

Royal FloraHolland deelt onverkochte bloemen uit aan zorgpersoneel

Ondanks dat de sierteeltsector ontzettend hard wordt geraakt, nam Royal FloraHolland de moeite om de zorgtoppers een hart onder de riem te steken. Niet-verkochte bloemen werden uitgedeeld aan zorgpersoneel in de regio’s Aalsmeer en Naaldwijk

DSM verplaatst focus in productie naar desinfectiemiddelen

Een deel van de productiecapaciteit van DSM werd gealloceerd aan het maken van desinfectiemiddelen. Dit verzoek werd door de Nederlandse overheid gedaan en DSM ging hier direct mee aan de slag en nam alle kosten voor eigen rekening.

Pernod Ricard switcht naar desinfectiemiddelen

Ook Pernod Ricard stelt desinfectiemiddelen ter beschikking aan ziekenhuizen. Apsolut had hier ten tijde van de varkenspest al ervaring mee voor eigen gebruik en heeft nu direct de productie aangepast om Zweedse ziekenhuizen van hand ontsmettingsmiddel te voorzien.

Medtronic verdubbelt productiecapaciteit van medische apparatuur

Twee wereldspelers in de markt voor gezondheidstechnologie nemen hun verantwoordelijkheid ook direct. Met name levensreddende ademhalingstechnologie is cruciaal en bij Medtronic wordt de productie hiervan maximaal opgeschroefd.

Philips schroeft productie op

Het Nederlandse technologiebedrijf zegt middels een verklaring van topman Frans van Houten dat het ook maatregelen treft om de productie op te schroeven. In het derde kwartaal van 2020 moet deze zelfs verdrievoudigd zijn.

McCoy steunt zijn klanten, medewerkers en partners.

Bij McCoy hebben we diverse klanten die zeer hard worden geraakt door deze crisis. Wij zijn als team continu met onze klanten in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Hierbij voeren wij de open dialoog en zoeken we naar creatieve mogelijkheden om dienstverlening aan te passen waar nodig. Dit doen wij ook met partners die al lang met ons samenwerken. Uiteraard staat de gezondheid van iedereen altijd bovenaan en voeren we constant gesprekken met de teams. 

Samen staan we sterk, in good times en in bad times!