Hij heeft het echte, ouderwetse programmeerwerk nog meegemaakt, zij is van de fit-to-standardgeneratie SAP-consultants. En toch is er een duidelijke rode draad tussen deze twee collega’s van de Business Unit (BU) Procurement. Een gesprek met Nina van den Bos en Antoine Oberije over de SAP-jeugd van tegenwoordig, hoe zij hun werk als consultant uitdagend houden en waarom de parkiet van Antoine nooit in beeld is tijdens online meetings. 

Van het betere programmeerwerk naar fit-to-standard

Met de komst van de Public Cloud heeft Antoine het aanbod van SAP zien veranderen, en daarmee zijn werkveld: ‘’Ik heb het echte programmeerwerk nog geleerd, maatwerk toevoegen voor de klant in de applicatie. Nu standaardiseren we en houden we fit-to-standworkshops.’’ SAP levert de nieuwste features tegenwoordig gewoon aan volgens een vaste realease kalender. Nina: ‘’Aan ons de taak om uit te vinden hoe ze de klant verder helpen.’’ Blijkt het standaardsysteem toch net niet te bieden wat nodig is? Dan bewijst de vroeger opgedane kennis van Antoine zich nog steeds.     

Soort zoekt soort 

Antoine en Nina werken beide al meer dan 5 jaar bij McCoy. Inmiddels is hun Procurement team met 25 mensen. Wat maakt dat zowel de veteraan als de jongere collega zich hier zo thuis voelen? ‘’Soort zoekt soort’’, vat Antoine het samen. De teamleden delen een mindset, willen elkaar helpen en houden van een lolletje op zijn tijd. Nina: ‘’We delen veel kennis met elkaar, houden die niet bij onszelf’’. En dat is goud in een vak waarin je als team bij verschillende opdrachtgevers ziet en elkaar niet dagelijks treft bij de koffieautomaat. 

Balans, thuiswerken en parkieten 

Oog voor de balans is er ook. Antoine heeft dansles op woensdag, Nina besteedt graag tijd aan haar zoontje. Antoine: ‘’Daar houden ze bij McCoy serieus rekening mee, dat je niet zomaar op een project in Kampen wordt gezet terwijl je bij wijze van spreken in Maastricht woont.’’ Ook het thuiswerken zag hij in de loop der jaren veranderen. De oude kamer van Antoines’ dochter, inmiddels het huis uit, is dan ook verbouwd tot kantoor. Parkiet Kiwi vindt het top: hij kijkt het liefst elke meeting mee vanaf Antoines’ schouder, maar wordt bij overleg beneden opgesloten wegens geluidsoverlast.        

Elkaar op de hak durven nemen 

Ook al zien ze elkaar niet elke dag, binnen Procurement is plezier belangrijk. Grappen maken en ‘we durven elkaar soms een beetje op de hak te nemen, op een goede manier’. Ook bij de klant mag het best leuk zijn wat hen betreft. Antoine: ‘’Dat strakke zakelijke, alleen omdat je bij een opdrachtgever zit, daar doen we niet aan.’’ Gevraagd naar voorbeelden van die grappen, vliegen de anekdotes over tafel. Collega’s herinneren Nina nog steeds graag aan de dag dat ze bij het testen voor go-live per ongeluk 10.000 labels uitprintte. De printer stopte niet meer. Ook Antoine kreeg wel eens twee steekkarren vol papier binnengereden: blijkbaar ergens toch op een verkeerde knop gedrukt. 

Jezelf inhoudelijk blijven uitdagen 

Het verloop bij Procurement is laag. Wat houdt hen bij het team? Naast de hechtheid en het plezier speelt inhoudelijke uitdaging ook een rol. Nina: ‘’Ik doe steeds weer andere dingen. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een project waarbij we werken met een ander softwarepakket dan SAP Ariba. Ik wist alles van Ariba en nu ben ik ineens weer degene die veel moet leren. Dat is wel even schakelen. En ook leuk. Het is ook typisch voor onze BU en McCoy vind ik, dat verder kijken dan wat we nu doen.’’ 

Ook meer lol maken & uitdagende projecten doen? 

Bij Procurement is altijd ruimte voor nieuwe collega’s die uitdagende projecten willen combineren met plezier maken. Soort zoekt soort, dus kom vooral een keer verkennen of je jouw soort herkent binnen deze BU. Neem contact op met Joost Hinderdael via joost.hinderdael@mccoy-partners.com of via 0657252019.